Om Frico

Hos Frico finner du et bredt utvalg av produkter for et komfortabelt inneklima. I samarbeid med vårt moderselskap Systemair kan vi også hjelpe deg med kunnskap og løsninger for ventilasjon.

Energieffektive produkter for et behagelig inneklima
Vi tilbyr en helhetsløsning med både varmesystemer og produkter for tilskuddsvarme som hjelper deg med å håndtere klimaet i butikker, industribygninger, kontorer, hoteller, restauranter og idrettsarenaer. Siden vi ønsker å ta vare på planeten vår, sørger vi for at produktene våre er klimasmarte. Hovedfokus i vår produktutvikling er å få mest mulig effekt med minst mulig energiforbruk, uten å gi avkall på våre kjerneverdier tillit, kompetanse og design. De intelligente produktene inneholder reguleringssystemer som sørger for at du aldri bruker mer energi enn det som trengs.

Global aktør med lokal forankring
Frico er den ledende produsenten av luftporter, varmestrålere og varmevifter i Europa, og vi er representert i 70 land via datterselskaper eller distributører. Hovedkontoret ligger i Sverige, og selskapet er en del av Systemair, et av de ledende konsernene innen ventilasjon. Det aller meste av produksjonen vår foregår i Sverige og ved andre ISO-sertifiserte produksjonsenheter i Europa. I tillegg har vi strategisk plasserte varelagre flere steder i Europa.

ISO-sertifisert
Frico er sertifisert i henhold til kvalitetsstyringssystemet ISO 9001. Det betyr at vi har et effektivt system for kvalitetssikring og jobber kontinuerlig for å bli enda bedre. Les mer om ISO-sertifisering her.

Fricos produkter

Med dagens stigende strømpriser blir kostnaden for oppvarming ofte veldig høy. Frico utvikler produkter og energibesparende varmesystemer som gir en bedre varmekomfort. Det er også viktig å forhindre energitap og å sørge for at varmen utnyttes optimalt.

Luftporter i inngangspartier og dører samt varmestrålere eller takvifter der det er stor takhøyde, er eksempler på produkter som bidrar til store energibesparelser.

Luftporter
Det er økonomisk å skape en usynlig dør og beholde varmen/kulden i lokalet ved hjelp av en effektiv luftport. Thermozone-teknikken har en nøyaktig tilpasset lufthastighet som gir en jevn luftstrøm over hele åpningen. Fricos luftporter gir derfor det mest effektive skille med minst mulig energiforbruk, uansett om det er varmen eller kulden man vil bevare i huset.

Varmestrålere
Fricos varmestrålere
 varmer som solen – effektivt, energibesparende og enkelt. Med varmestrålere kan man senke lufttemperaturen men beholde komforten fordi varmen først utvikles når den treffer overflater i lokalet. Derfor brukes denne teknikken ikke bare for totaloppvarming av et lokale, men også ved punkt- eller soneoppvarming, for eksempel for å unngå kaldras fra vinduer. Varmestrålere er enkle å installere og krever minimalt vedlikehold. De varmer umiddelbart og gir ingen luftbevegelse.

Varmluftsvifter
De gode verdenskjente varmluftsviftene som Frico produserer er vi stolte av. De er driftssikre og har lang levetid. Vårt sortiment dekker alle behov. Sammenliknet med andre varmesystemer er investeringskostnaden lav. Systemet gir også mulighet for å kombinere oppvarming med ventilasjon. Varmluftsviftene er kompakte, meget stillegående og har lav vekt. Viftene leveres både i elektrisk og vannbåren utførelse.

Konvektorer
Den roterende luftbevegelsen når luften påvirkes av en varmekilde, kalles konvksjoen. Luften varmes opp, stiger oppover, kjøles ned og kommer tilbake for å varmes opp igjen. Dette gir god komfort gjennom god varmespredning, og den varme luftstrømmen som stiger opp, brukes til å beskytte mot kaldras fra store glassflater.

Takvifter
Takvifter
 presser overvarmet luft fra taket og ned i oppholdssonen i lokaler med stor takhøyde, slik at varmen utnyttes optimalt.

Styring og regulering
God styring og regulering er ofte avgjørende for komforten og energiforbruket og gir store energibesparelser. Frico tilbyr markedets bredeste utvalg av avanserte, men likevel enkle og rimelige reguleringssystemer.

Send oss en forespørsel

Ta kontakt direkte og send oss en utforpliktende forespørsel.

Fyll ut skjema »